Over mij

Mijn naam is Minke Brik en ik ben er van overtuigd dat niets toeval is. Het leven gebeurt vòòr je, hoe donker het op een bepaald moment ook is. Nu denk je misschien dat geldt niet altijd en voor iedereen. Dat is precies wat ik lange tijd dacht. Sinds ik van wonen in een bouwkeet zonder sanitaire voorzieningen en eten van de voedselbank nu tijdelijk als expat mèt personeel in Jordanië woon kan ik er echt niet meer om heen. Om maar met de deur in huis te vallen 😉.

Als geen ander weet ik dat het leven bestaat uit ups and downs. De keren dat ik in een dieptepunt zakte, waren de momenten dat ik niet naar mijn eigen intuïtie en de boodschappen van het Universum luisterde en de mening van anderen belangrijker vond dan die van mijzelf.

Ik heb er stevige lessen voor betaald. Ben door schuld en schaamte heen gegaan. Meer dan ooit tevoren weet ik dat je altijd op het Universum en dus op jezelf kunt vertrouwen. Het leven gebeurt voor je. Echt, altijd. Er bestaat geen mislukking en falen, je wordt alleen zachtjes en soms wat steviger, mocht je niet gelijk luisteren, in de goede richting geduwd.

Jij bent genoeg

Het allerbelangrijkste is dat je weet dat je altijd genoeg bent. Als je je eigen innerlijke power bevrijdt en voedt, die veilige plek in jezelf leert kennen en als toevluchtsoord ervaart, als je weet dat het Universum altijd over je waakt en je het nooit alleen hoeft te doen, dan leef je vanuit rust, vertrouwen en overvloed. Dan ontmoet je de juiste personen en situaties op het juiste moment en de juiste plaats.

Dan ontmoet je mensen, niet om vervuld te worden, maar om elkaar te inspireren. Dan kun je geven, niet om gewenst te willen zijn, maar omdat je bron overstroomt. Dan hoef je je niet te verstoppen, maar kan je je creativiteit en diepste wensen en opinies vrij tot expressie brengen. En daar kan ik je bij helpen!

Ik leer je hoe je op jezelf en je intuïtie leert vertrouwen door jezelf ontvangststation te maken voor de boodschappen die het Universum voor je heeft.

Hoe je leert krachtige keuzes te maken en je faalangst en perfectionisme los te laten. Elke keuze is goed want je kunt in feite niets fout doen. 

Hoe je lichter en moeitelozer kunt leven als je je eigen beste vriendin bent.

Hoe je helemaal jezelf kan zijn en weer tot bloei komt.

Hoe je elke dag opnieuw mag beginnen.

Hoe er altijd hulp is en je het niet alleen hoeft te doen.

Wil je vanuit je talent en je diepste verlangen leven, je doelen realiseren?

En ben je klaar om de volgende stap te nemen? 

Je bent niet voor niets op deze website terecht gekomen.

Stuur me een email naar info@minkebrik.nl, of vul hier het contactformulier in dan kijken we hoe ik je kan helpen en of we een match voor elkaar zijn! Ik zie er naar uit!

Kort iets over mijn achtergrond

Als producer, regisseur en fotograaf zorgde ik jarenlang voor de organisatie en creatieve uitvoering van educatieve videoprogramma’s. 

De mens en zijn psyche boeit me enorm, daarom ben ik psychologie en psychosociaal werk gaan studeren en werk ik al zo’n 15 jaar als coach en psychosociaal werker.

 • Universiteit voor Humanistiek, Utrecht:
  Levensbeschouwing (geestelijk werk), Narratieve psychologie
 • Open Universiteit, Heerlen:
  Arbeids- en Organisatiepsychologie
 • ITIP, instituut toegepaste integrale psychologie: School voor Leven en Werk, 3 jarige opleiding
 • Academie Integrale Menswetenschappen-SPSO: psychosociale begeleiding-psychosociaal werk
 • 2- jarige Dromenopleiding en Subtiele Energie bij
  Hans Korteweg.
 • Reiki 1 & 2
Rianne Schenk
Rianne Schenk
Read More
"Twee dagen helemaal voor mezelf. Ik weet dat ik dit heerlijk vind. Toch was het alweer een tijd geleden toen ik een mail van Minke kreeg met de vraag of ik mee wilde met haar BizNiz & Pleasure Tweedaagse*. O god yes!  Alles was perfect geregeld. Van een luxe kamer tot lekker eten. Van een mooie 'werk' plek tot een relax massage en toegang tot het saunacomplex. Business en ontspanning was nog nooit zo mooi gecombineerd. Maar wat nog mooier was, was de begeleiding van Minke zelf.  Het mocht echt 2 dagen over mij gaan. Echt over mij. Minke speelde magisch in op mijn vraag. Soms praktisch, waardoor ik met een stappen plan voor mijn challenge naar huis ging. Soms met een meditatie, waardoor ik een nieuwe blokkade kon doorleven en loslaten. Of een oefening, die opeens zoveel aan het licht bracht over mijn overtuiging op het gebied van succes en geld. En alles met dezelfde openheid en liefde. Als ik nog een keer de kans krijg ga ik zeker weer met Minke op stap. Ik denk dat onderneemsters hier heel veel baat bij hebben. Omdat jij zo tof kan schakelen tussen business en persoonlijk en hier ook de overlapping in terug ziet."
Willie Oosterbaan
Willie Oosterbaan
Read More
"Meestal sta ik hier wat sceptisch in. Maar de titel van de eerste module trok mij over de streep "Whisper of Your Soul”. Door elke dag de modules door te  nemen kreeg ik een soort rust over mij heen. Met als resultaat: Shine Woman! You’re ready! Dankjewel Minke."
Barbara van der Reijken
Barbara van der Reijken
Read More
“Het helpt me om mijn pad te kiezen…” “Ik leerde Minke kennen tijdens een schrijfweek. Een week waarvan ik dacht dat het toevallig was dat ’t op mijn pad kwam en tegelijk voelde ik, ik ‘moet’ dit doen. Het was als thuiskomen. Minke benoemde iets waar ik het bestaan ervan wel voelde maar niet kon benoemen; synchroniciteit. En als je je ogen hebt geopend, anders kijkt naar de wereld om je heen. Dan zie, voel en hoor je de mooie dingen van ’t leven. Het helpt me om mijn pad te kiezen, mijn intuïtie te volgen en dankbaar te zijn voor al het moois in deze wereld.” Dankjewel Minke!
Ellen van Vliet
Ellen van Vliet
Read More
“Plannen worden wél in daden omgezet!” “Minke is je lichtende gids in de wereld van magie, intuïtie en synchroniciteit. Zij leert je met haar pragmatische programma hoe je deze in je voordeel kan laten werken. Wil jij voor jezelf beginnen en je meer gedragen weten door het universum? Zodat je je plannen wél in daden omzet? Dan moet je gewoon bij Minke wezen!"
Jantien van Driel
Jantien van Driel
Read More
“Minke is een eigenzinnige leermeester!” Minke is een coach die je in vuur en vlam zet. Ze heeft het uitzonderlijke vermogen jou de kracht van jezelf in te laten zien. Van haar heb ik geleerd naar de synchroniciteit te kijken die op mijn pad komt. En daar betekenis aan te geven. Minke is een eigenzinnige leermeester die me veel zelfinzicht heeft gebracht. #aanrader”

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je hieronder in voor mijn tips & inspiratie.